Želiš postati volonter ili donirati pomoć? Volontiraj ili Doniraj

Blog

Akcije

Projekt “Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III”

Projekt “Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III”

U srijedu 26. srpnja 2023. godine u Restoranu “Dukat” održana je završna konferencija za medije projekta “Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III”.

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška ovim je projektom osiguralo nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja tri općine, te stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Projekt se financirao kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 196.854,47 Eura. Korisnik je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška, a razdoblje provedbe projekta je od 20.12.2022. – 20.08.2023.

Projekt ” Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III ” uključivao je ciljnu skupinu 30 nezaposlenih žena, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt bilo je zaposleno 30 žena koje su 6 mjeseci brinule za 180 starijih i nemoćnih osoba s područja Općina Davor, Dragalić i Vrbje.

Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod, Hrvatski zavod za socijalni rad – Nova Gradiška, Općina Davor, Općina Dragalić i Općina Vrbje. Provedba projekta obuhvaća ruralna i slabo razvijena područja koja su ujedno i područja visoke stope nezaposlenosti. Svi partneri imaju iskustvo u provedbi kompleksnih i uspješnih projekata. Kroz svoje djelovanje prijavitelj i partneri nastoje ispuniti potrebe lokalne zajednice u vidu unaprjeđenja standarda života lokalnog stanovništva.

Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Ovim projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja prijavitelja Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška u socijalnom i društvenom području.