Želiš postati volonter ili donirati pomoć? Volontiraj ili Doniraj

Blog

Akcije

Općina Rešetari i Crveni križ pomogli u sanaciji kuće Zdenke Crnoja u Adžamovcima

Općina Rešetari i Crveni križ pomogli u sanaciji kuće Zdenke Crnoja u Adžamovcima

Na zamolbu građana Adžamovaca i same gospođe Zdravke Crnoja koja sama živi, da joj je kuća popucala od starosti i potresa te da više uvjeti za životi nisu u tim prostorima, pokrenuta je inicijativa pomoći.

Uz pomoć Crvenog križa Nova Gradiška i ravnatelja Daria Pauković i načelnika Zlatka Aga započeta je sanacija postojeće kuće, od krovišta do zidova i temelja kuće, kao i uređenja kupaonice.

Dana 18. svibnja 2023. godine, Crveni križ i Općine Rešetari, tj. čelni ljudi institucija, predali su gospođi Zdravki Crnoja uređenu kuću za stanovanje.

Načelnik Aga uputio je riječi zahvale svima koji su na bilo koji način pomogli obitelji Crnoja u uređenju kuće za normalno življenje.

U ime Crvenog križ, Dario Pauković je rekao: „Hvala svima koji su sudjelovali u pomoći da obitelj Crnoja živi u dostojnim uvjetima za život. Uz ovu pomoć uređenja Crveni križ nabavit će i perilicu rublja gospođi Crnoja te svaku drugu pomoć u okviru mogućnosti Crvenog križa.“

Gospođa Crnoja se zahvalila na velikoj pomoći te pozvala ravnatelja i načelnika na kavu po useljenju nove prostrane kuće.

Izvor i fotografije: Radio Nova Gradiška