Želiš postati volonter ili donirati pomoć? Volontiraj ili Doniraj

Blog

Obavijesti

Dan planeta Zemlje – 22. travnja 2024.

Dan planeta Zemlje – 22. travnja 2024.

Dan planeta Zemlje, koji se na međunarodnoj razini svake godine obilježava 22. travnja potiče kolektivnu odgovornost za promicanjem života u skladu s prirodom i Zemljom, a kako bi se osigurala pravedna raspodjela između ekonomskih, društvenih i ekoloških potreba sadašnjih i budućih generacija čovječanstva.

Poznato je da klimatske promjene utječu na intenzitet i učestalost raznih prijetnji i povezane su s rizicima od katastrofa, stoga je važno poticati na proaktivno djelovanje, kako bi se ubrzale mjere i aktivnosti prilagodbe na klimatske promjene.

Kao najveća svjetska humanitarna organizacija, Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prepoznala je svoju važnu ulogu u povećanju aktivnosti usmjerenih na razvoj i prilagodbu negativnim posljedicama klimatskih promjena. “Strategija 2030” Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca priotizira klimatske i ekološke krize kao hitna i neodgodiva humanitarna pitanja s kojima će se čovječanstvo suočiti u sljedećih deset godina.